Kysymykset ja vastaukset Bob Lathamin kanssa, urheiluasianajaja ja USA Rugby

puheenjohtaja.

(Toimittajan huomautus: Bob Lathamin mukaan intohimoinen rugbyyn olisi aliarviointi. Sen lisäksi, että Jackson Walker -kumppani on USA: n rugbyn puheenjohtajana, Jackson Walker -kumppani istuu kansainvälisessä rugbylautakunnan neuvostossa, IRB: n toimeenpanokomiteassa ja US Sassuolo Paita puheenjohtajana IRB -asetuskomiteassa. Halusin oppia lisää intohimosta, minkä vuoksi ojensimme häntä haastatteluun, joka seuraa.)

Bob Latham

Kysymys: Kuinka kiinnostuksesi rugbyyn syntyi?

Vastaus: Aloitin pelaamisen vuonna 1978, kun olin opiskelija Stanfordin yliopistossa. Etsin uutta haastetta urheilussa ja minulla oli useita ystäviä Stanfordissa, jotka olivat muuttaneet rugbyyn muista urheilulajeista, mikä tuolloin oli se, kuinka useimmat amerikkalaiset rugby -pelaajat aloittivat urheilussa. He puhuivat minua astumaan kentälle, enkä ole koskaan katsonut taaksepäin sieltä.

K: Mitkä ovat urheilun kiireellisimmät juridiset kysymykset?

V: Oikeudelliset kysymykset ovat yleensä sidoksissa muihin asioihin, olivatpa ne sitten West Ham United Paita hallinto-, pelaamista, brändäystä tai kurinalaisuutta. Vaikka rugby on erittäin fyysinen urheilulaji, haluamme sen olevan niin turvallinen kuin voimme tehdä. Joten pelaajien hyvinvointia koskevat kysymykset ovat aina LOSC Lille Paita eturintamassa-kenttäkysymyksistä rugbyn kalenteriin liittyviin kysymyksiin. Varmista, että meillä on kurinpidollista rakennetta, jota pidetään oikeudenmukaisena ja johdonmukaisena ja joka toimii pelotteena vaaralliselle pelille, jota tarkastellaan jatkuvasti.

Lisäksi meillä on äskettäin ollut useita aiheita, jotka ympäröivät pelaajien kelpoisuutta, etenkin pelaajille, joilla on kaksoiskansalaisuus ja rugbyn valossa, joka liittyy uudelleen olympialaisiin viime vuonna. Ja vaikka doping ei ole ollut historiallisesti yleistä rugbyssä, pyrimme pitämään sen niin antidoping-ponnisteluissamme. Viime kädessä on oltava oikeudellisten kysymysten rinnalla työskentelevä koulutuskomponentti varmistaaksemme, että jäsenyytemme valvoo lakejamme ja määräyksiämme kaikilla pelin tasoilla.

K: Kuinka sinä ja elimet edustavat aivotärähdysongelmia?

V: Aivotärähdyskysymys on jotain, jota tarkastelemme jatkuvasti. Maailman rugbyn päälääkäri Martin Raftery on perustanut vaikuttavan asiantuntijoiden verkoston, joka tarjoaa meille ajantasaisimman analyysin. Olemme erittäin avoimia kaikista tiedoiltamme. Tarkastelemme taistelulakejamme ja sitä, kuinka niitä voidaan säätää aivotärähdystapahtuman vähentämiseksi. Itse asiassa useat tunnetut amerikkalaiset jalkapallovalmentajat ovat tuoneet rugby-valmentajia opettamaan pelaajiensa rugby-torjuntatekniikoita. Kurinpitomenettelymme ja seuraamuksemme heijastavat sitä, kuinka vakavasti otamme yhteyttä pääalueelle. Protokolliamme mahdollisen aivotärähdyksen käsittelemiseksi, mukaan lukien päävahinkojen arviointia koskevat lait (HIA), tarkistetaan jatkuvasti, jotta ne heijastavat viimeisimpiä asiantuntija -suosituksia. Tuomarikoulutuksemme sisältää koulutuksen epäillyn aivotärähdyksen käsittelemiseen. Ja jälleen kerran, suuri osa siitä on koulutusta – koulutusta siitä, kuinka tunnistaa aivotärähdys, koulutus aivotärähdyksen ja koulutuksen vaikutuksista asianmukaiseen pöytäkirjaan, kun aivotärähdys epäillään. Mielestäni tässä suhteessa on erittäin myönteistä on urheilun kulttuurin suuntaan. Kukaan ei halua nähdä pelaajaa, joka voidaan hoitaa kentällä “taistelemaan sen läpi” tai vain “imemään sitä”. Kun pelin ylimmällä tasolla on pelaajia, jotka kannattavat ”tunnista ja poista” -käytäntöä, kun kyse on aivotärähdyksistä, se auttaa sitä viestiä resonoimaan yhteisössä ja nuorten tasolla.

K: Mitä voidaan oppia NFL: n ja NHL: n kokemuksista aivotärähdyksen suhteen?

V: No, katso, ilman perusteellista sukellusta heidän historiaansa aiheeseen, en halua mennä liian pitkälle NFL: n ja NHL: n kommentteihin. Mutta mielestäni on joitain yleisiä kohtia. Ensimmäinen on, että et voi sivuuttaa asiaa. Se on ongelma, siihen on puututtava, ja se on osoitettava jatkuvasti uudelleen. Kokota kaikki asiaankuuluvat tiedot, sillä on maailman parhaat asiantuntijat ja jakaa nämä tiedot ajoissa pelaajien, valmentajien ja äänestäjien kanssa. Kouluta erotuomareitasi ja valmentajasi oikeassa aivotärähdysprotokollassa – se ei ole merkki sitkeydestä pysyä, kun sinulla on aivotärähdys, ja valmentajien ei pitäisi odottaa pelaajaa. Säädä ja panna täytäntöön pelisi säännöt tavalla, joka vähentää aivotärähdystapahtumaa. Käytä kaikkia resursseja aivotärähdyksen tunnistamiseen – olipa kyse sitten joukkuetoverista, joka näkee loukkaantumisen luonteen, erotuomari näkee sen, jopa videon toisto, jos se on käytettävissä. Valppaus ja varovaisuus ovat erityisen välttämättömiä nuorten tasolla. Nuorisovalmentajat, erotuomarit, järjestelmänvalvojat ja jopa vanhemmat tulisi kouluttaa tästä aiheesta. Yksi huomioitava asia – mainitset amerikkalaisen jalkapallon ja jääkiekon. Mutta jokaisella urheilulajilla tulisi olla aivotärähdyspolitiikka. Olen nähnyt aivotärähdyksiä tyttöjen lentopalloissa ja jalkapalloissa. Jos siellä on dinosauruksianull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *