Voiko aamukahvisi parantaa terveyttäsi?

kahvilla on paljon menossa siihen aamu -kofeiinikannan lisäksi. Paahdetulla kahvilla on muita aktiivisia komponentteja, kuten klorogeenihappoja, samoin kuin diterpeenit, cafestol, samoin kuin Kahweol, jolla voi olla antioksidantteja, anti-inflammatorisia, antifibroottisia ja syöpälääkkeitä. Kahvitutkimuksen suhteen se FC Utrecht Paita on kuitenkin sekoitettu laukku.

Kahvin juomisen edut

Jos huomaat, että kahvin haju on heti parempaa, et ole yksin. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kahvin aromi voi tuottaa positiivisia tunteita, kuten tunnepitoisuutta. Joten on järkevää, miksi muutamat meistä yleensä juovat kahvia aamulla aloittaaksesi päivämme. On vahvaa näyttöä siitä, että juominen yhtä bittiä kuin yksi espresso jopa neljään kupilliseen kahvia voi vähentää masennuksen vaaraa.

On poistettava, että kahvi on aivojen stimulantti, mutta se on kuitenkin enemmän kuin vain se. Kahvin juominen alentaa sydänsairauksien, aivohalvauksen ja diabeteksen määrää, joka liittyy klorogeenihappoon (CGA) – kahvissa löydettyyn primaariseen antioksidanttiin. Viime aikoina CGA: n mahdollisissa terveys- ja hyvinvointietuissa on lisääntynyt kiinnostus, mukaan lukien diabeettiset, karsinogeeniset, anti-inflammatoriset ja lihavuuden vastaiset vaikutukset.

Kahvi sisältää samoin diterpeenit, jotka ovat antioksidantti ja joilla on karsinogeeninen anti-syöpägeeninen vaikutus. Diterpeenit sisältyvät haitallisten aineiden poistamiseen, joilla on syöpäominaisuudet. Tutkimustutkimus viittaa siihen, että kahvin käytön ja tiettyjen syöpien, kuten kolorektaalisyövän ja maksasyövän, alhaisemman vaaran välillä voi olla joitain edullisia assosiaatioita, kuten maksafibroosi ja maksakirroosi.

Kahvin haittoja

Valitettavasti kahvin käytön lisäämisellä on haittoja. Samoin paljon kofeiinia voi pahentaa nukkumistapoja, jotka voivat johtaa muiden fyysisten ja henkisten sivuvaikutusten otteluun.

Samoin on joitain olosuhteita, joissa kofeiinin käyttö on lannistunut. Näihin tiloihin kuuluvat: raskaana oleminen, närästys kärsivä tai suuri vaara murtumille, herkkä ruuansulatusjärjestelmä, stressi- ja ahdistuneisuushäiriöt tai unettomuus.

Jos mikään näistä ei koske sinua niin hyvin kuin välität kahvista, sinulla on ympäristöystävällinen valo osallistumaan. Kuten useimmissa asioissa, on kuitenkin tärkeää kuunnella vartaloasi ja omaksua tasapainoinen lähestymistapa. Kaikki reagoivat eri tavalla kofeiiniin – jotkut nukkuvat kunnolla viiden kupin jälkeen päivässä, samoin kuin muut tuntevat jitterit vain yhden kupin jälkeen. Amerikkalaisten ruokavalio -ohjeet määrittelevät maltillisen saannin kolmesta viiteen kuppiin päivässä tai 400 milligrammaa kofeiinia.

Kofeiinipitoisuuden ulkopuolella on muita näkökohtia kahvin kulutuksella. On epätavallista löytää joku, joka juo kahvia mustaa, ilman lisättyä kermaa, makeutusainetta tai aromia, samoin kuin ilman leivonnaisia tai muffinsseja. Nämä lisäykset voivat tarttua lukuisiin lisäkaloreihin jokaisessa kahvitaukolla.

Tässä on joitain yksinkertaisia vinkkejä, jotka auttavat sinua navigoimaan seuraavassa kahvilasi vierailussa:

Venti-kokoisen (20 fl oz/590 ml) sijasta latte tai cappuccino… pyydä pitkä (12 fl oz/350 ml) kokoa (kalorit tallennettu: ~ 100)
Pitkän (12 fl oz/350 ml) sijasta Full Cream Maito Cappuccino… Pyydä pitkä (12 fl oz/350 ml) rasva (tai rasvaton) maitoa cappuccino (kalorit tallennettu: ~ 40)
Jos pidät matalakaloria sekä meijerittomia vaihtoehtoja… kysy korkeita (12 fl oz/350 ml) mantelimaitoa cappuccino (kalorit tallennettu: ~ 100)
Kun tilaat Grande Mochan kermavaahdolla … pyydä lyhyttä (8 fl oz/240 ml) rasvaton maito mocha (kalorit tallennettu: ~ 200)
Maustettujen, jääsekoitettujen juomien sijasta… pyydä ”jääkahvia” rasvaton maito ja jää (kalorit tallennettu: ~ 200)
Kun tilaat leivonnaisia, tanskalaisia tai croissanttia … Pyydä tavallisia lajikkeita ilman kermaa, suklaata, hedelmiä tai juustotäytettä (kalorit tallennettu: ~ 150–200)
Kun lisäät maustettuja siirappeja … kysy vähemmän pumppuja tai sokerittomia versioita (kalorit tallennetut: ~ 80)

Tärkeintä: Jos olet kofeinatori, korkeintaan kolme tai neljä kupillista kahvia päivässä tuo todennäköisemmin terveys- ja hyvinvointietuja kuin haittoja. Mutta jos et juo niin paljon kahvia juuri nyt, sinun ei tarvitse parantaa käyttöäsi menetelmänä terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi (syöminen enemmän vihanneksia ja hedelmiä tarjoaisi enemmän etuja!).

Tämä tieto on tarkoitettu vain akateemisille toiminnoille, samoin kuin ei ole tarkoitettu lääketieteellisen diagnoosin tai hoidon korvaamiseksi. Sinun ei pitäisi käyttää tätä tietoa diagnosoida tai hoitaa terveys- ja hyvinvointia koskevaa ongelmaa tai ehtoa. Tarkista aina lääkärisi kanssa ennen ruokavalion muuttamista, untapoja muuttamalla, lisäravinteiden ottamista tai uuden fyysisen kunto -rutiinin aloittamista.

Amirah Rahmat

Amirah on yksi Fitbitin terveys- ja hyvinvointivalmentajista. Saatuaan kunnianosoituksensa sekä Yhdistyneestä kuningaskunnastaNG Digital Therapeutics ja on auttanut ihmisiä tekemään positiivisia elämäntapojen muutoksia viimeisen viiden vuoden ajan. Hän AS Roma Paita on innostunut talon kokki ja haluaa kokeilla uusia reseptejä vapaa -ajallaan. Hän nauttii myös ulkopuolisten aktiviteettien tekemisestä haluamiensa kanssa, etenkin juoksemisen, pyöräilyn ja kalliokiipeilyn Jalkapallo Paita kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *